• petak, 26. april 2024.
Sre­mu tre­ba vra­ti­ti cr­ve­nu bo­ju
Politika
0 Komentara

Sre­mu tre­ba vra­ti­ti cr­ve­nu bo­ju

25. april 2012. godine

Kon­ven­ci­ja u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci

Sremska Mitrovica – U če­tvr­tak, 12. apri­la u SPC “Pin­ki” u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci odr­ža­na je kon­ven­ci­ja SPS-PUPS-JS za Srem­ski okrug, na ko­joj je pred­sta­vljen pred­sed­nič­ki kan­di­dat te ko­a­li­ci­je Ivi­ca Da­čić. On je oku­plje­nim čla­no­vi­ma, sim­pa­ti­ze­ri­ma i gra­đa­ni­ma po­ru­čio da će sta­ti u od­bra­nu do­sto­jan­stva i ustav­nog po­ret­ka Sr­bi­je.
– Že­lim odav­de, iz Srem­ske Mi­tro­vi­ce, da vam po­ru­čim da do­kle god Hr­vat­ska sla­vi kao dr­žav­ni pra­znik dan ka­da je pro­te­ra­la na hi­lja­de Sr­ba, to ne mo­že bi­ti do­pri­nos de­mo­krat­skoj Evro­pi. Ta­ko­đe, že­lim odav­de da se osvr­nem i na jed­nu dru­gu Mi­tro­vi­cu, a to je ona na Ko­so­vu i da is­tak­nem da ni­ko od dr­žav­nih funk­ci­o­ne­ra ne sme da do­pu­sti da Ko­so­vo i Me­to­hi­ja bu­du deo tr­go­vi­ne sa EU. Cr­ve­ne li­ni­je mo­ra­ju da se po­štu­ju, a njih mo­ra­mo mi sa­mi da po­sta­vi­mo. Cr­ve­ne li­ni­je su ži­vo­ti Sr­ba na Ko­so­vu. Ako ne­ko na­pad­ne Sr­be na Ko­so­vu, bu­di­te uve­re­ni da će do­bi­ti od­go­vor Sr­bi­je na to – is­ta­kao je u svom obra­ća­nju na sku­pu u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci pred­sed­nič­ki kan­di­dat Ivi­ca Da­čić.
On je, iz­me­đu osta­log, po­ru­čio još i to da ni­ko ne sme da te­ra rad­ni­ke da bu­du pro­le­te­ri i do­dao:
– Ako rad­ni­ci bu­du na­te­ra­ni da po­sta­nu pro­le­te­ri, oni će iz­ve­sti no­vu Ok­to­bar­sku re­vo­lu­ci­ju. U Sr­bi­ji po­slo­dav­ci tra­že da rad­ni­ci kle­če pred nji­ma, dok u Austri­ji i Ne­mač­koj vla­sni­ci fir­mi kle­če pred rad­nič­kim sin­di­ka­ti­ma. Mo­ram da vam ka­žem da ovih da­na uni­šta­va­ju na­še bil­bor­de u Be­o­gra­du. Ako smo mi­nor­ni, za­što nas se pla­še i što ne uni­šta­va­ju bil­bor­de Ta­di­ća i Ni­ko­li­ća? Oni mi­sle da će po­de­li­ti vlast u Sr­bi­ji, ali mo­ram da po­no­vim ono što je Mi­lo­še­vić re­kao – ‘ma­lo mor­gen’.
Na sku­pu je go­vo­rio i kan­di­dat ove ko­a­li­ci­je za pred­sed­ni­ka Vla­de Voj­vo­di­ne Du­šan Ba­ja­to­vić, ko­ji je po­ru­čio da Sre­mu tre­ba vra­ti­ti cr­ve­nu bo­ju. Po­red nje­ga gra­đa­ni­ma su se obra­ti­li još i pred­sed­nik Je­din­stve­ne Sr­bi­je Dra­gan Mar­ko­vić Pal­ma, kao i pot­pred­sed­nik PUPS-a Mi­lan Kr­ko­ba­bić.
Na kon­ven­ci­ji su, ta­ko­đe, pred­sta­vlje­ni i kan­di­da­ti za re­pu­blič­ke i po­kra­jin­ske po­sla­ni­ke iz Sre­ma, a da gla­sa­ju za ovu ko­a­li­ci­ju gra­đa­ne Srem­ske Mi­tro­vi­ce po­zva­li su i pred­sed­nik GO SPS dr Mi­lan Lat­ko­vić, pred­sed­nik PUPS-a Srem­ska Mi­tro­vi­ca Bo­ško Ni­ko­lić i pred­sed­nik GO JS Zo­ran Ve­se­li­no­vić.

S. M.-M.M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: