• subota, 20. april 2024.
Otvo­re­na fa­bri­ka pe­le­ta
Ruma
0 Komentara

Otvo­re­na fa­bri­ka pe­le­ta

25. april 2012. godine

Mi­ro­slav Va­sin pu­šta u rad fa­bri­ku pe­le­ta

Po­kra­jin­ski se­kre­tar za rad, za­po­šlja­va­nje i rav­no­prav­nost po­lo­va Mi­ro­slav Va­sin u pe­tak, še­stog apri­la, u Hrt­kov­ci­ma je pu­stio u rad fa­bri­ku za pro­iz­vod­nju pe­le­ta „An­gler” u či­ju iz­grad­nju je ulo­že­no tri mi­li­o­na evra. U fa­bri­ci, ko­ja se pro­sti­re na 1.500 kva­drat­nih me­ta­ra i za­po­šlja­va če­tr­de­se­tak rad­ni­ka, go­di­šnje će se pro­iz­vo­di­ti 30.000 to­na pe­le­ta, ogrev­nog ma­te­ri­ja­la iz ob­no­vlji­vih iz­vo­ra, bilj­nog po­ljo­pri­vred­nog i šum­skog ot­pa­da i ot­pa­da iz drv­ne in­du­stri­je.
Po re­či­ma di­rek­to­ra „An­gle­ra“ Borisava Va­si­lje­va, pe­let će se pla­si­ra­ti i na do­ma­ćem tr­ži­štu.
– Že­li­mo da se po­zi­ci­o­ni­ra­mo na do­ma­ćem tr­ži­štu, da na­pra­vi­mo am­bi­jent da se pe­let ov­de ko­ri­sti kao jef­ti­ni­ji ener­gent – re­kao je Va­si­ljev.
Ka­ko je na sve­ča­nom otva­ra­nju re­če­no, ova in­ve­sti­ci­ja bi mo­gla da bu­de re­cept i za osta­le sre­di­ne: me­sna za­jed­ni­ca je obez­be­di­la ze­mlji­šte i deo in­fra­struk­tu­re, op­šti­na je ažur­no obez­be­di­la svu neo­p­hod­nu do­ku­men­ta­ci­ju, a Po­kra­jin­ska Vlada sub­ven­ci­je za za­po­šlja­va­nje pr­vih 25 rad­ni­ka, uz na­ja­vu sub­ven­ci­ja za još 15 rad­ni­ka.
– In­ve­sti­tor i vla­snik fa­bri­ke je mu­dro oda­brao jed­nu ma­lu sre­di­nu kao se­di­šte za svo­je po­slo­va­nje jer je to naj­bo­lji na­čin da se po­mog­ne na­šem se­lu i obez­be­de rad­na me­sta i to na naj­bo­lji na­čin, u pro­iz­vod­nji ko­ja ne pod­ra­zu­me­va sa­mo rad i ne­go i kre­i­ra­nje no­ve vred­no­sti – pro­iz­vo­da, što obič­no omo­gu­ća­va do­dat­na po­slo­ve i mo­guć­nost za rad­no an­ga­žo­va­nje – re­kao je Mi­ro­slav Va­sin i pod­se­tio da su Hrt­kov­ci, zbog zbi­va­nja de­ve­de­se­tih go­di­na pro­šlog ve­ka, bi­li deo jed­ne lo­še pri­če.
– Da­nas smo se po­tru­di­li da ovo se­lo bu­de po­zna­to po do­brom, po ovoj fa­bri­ci i po još dve ko­je će ta­ko­đe ov­de bi­ti po­dig­nu­te, u se­o­skoj mi­ni in­du­strij­skoj zo­ni, a re­a­li­za­ci­ja pr­ve od njih, fa­bri­ka hra­ne za pse, već je u pri­pre­mi – iz­ja­vio je Va­sin.
Na is­toj lo­ka­ci­ji iz­gra­di­će se i ener­ga­na ko­ja će kao ener­gent ko­ri­sti­ti pe­let, pa će u ovim po­go­ni­ma bi­ti po­sla za sto­ti­nak Hrt­kov­ča­na.
– Ti­me bi­smo uslo­ve ži­vo­ta na se­lu pri­bli­ži­li uslo­vi­ma ži­vo­ta u gra­du i ta­ko za­dr­ža­li mla­de da ra­de i ži­ve na se­lu – ka­že pred­sed­nik op­šti­ne Ru­ma Go­ran Vu­ko­vić.
Pred­sed­nik rum­ske op­šti­ne je ta­ko­đe na­ja­vio da će i u in­du­strij­skoj zo­ni u Ru­mi usko­ro bi­ti otvo­re­ni no­vi objek­ti od ko­jih se oče­ku­je otva­ra­nje čak se­dam sto­ti­na rad­nih me­sta.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: