• sreda, 24. april 2024.
Sremska Mitrovica
0 Komentara

Rad­na zo­na u No­ća­ju

28. mart 2012. godine

Na po­sled­njoj sed­ni­ci Skup­šti­ne gra­da do­net je, uz osta­lo, Plan de­talj­ne re­gu­la­ci­je rad­ne zo­ne “Pre­se­ka” u No­ćaj. Ovaj plan je ra­đen zbog po­zna­tog in­ve­sti­to­ra ko­ji na­me­ra­va da u tom se­lu gra­di fa­bri­ku vo­de. Ovim se do­ka­zu­je da grad vo­di ra­ču­na o rav­no­mer­nom raz­vo­ju na svom pod­ruč­ju, ko­men­tar je po­moć­ni­ka gra­do­na­čel­ni­ka Vla­de Vu­če­no­vi­ća.
– U pi­ta­nju je ula­gač iz Ru­si­je ko­ji na­me­ra­va da gra­di fa­bri­ku vo­de u No­ća­ju. Mi oče­ku­je­mo se na to­me ne sta­ne, da bu­de no­vih in­ve­sti­to­ra i otva­ra­nja no­vih rad­nih me­sta –  ob­ja­šnja­va Vu­če­no­vić.
Rad­na zo­na “Pre­se­ka” je ve­li­či­ne oko 8,1 hek­tar, a atrak­tiv­na je zbog po­sto­ja­nja ter­mal­ne vo­de. To je pr­ven­stve­na na­me­na otva­ra­nja ove rad­ne zo­ne, ali u No­ća­ju oče­ku­ju do­la­zak dru­gih in­ve­sti­to­ra.
Na pro­šlo­ne­delj­noj sed­ni­ci usvo­jen i su pro­gram ure­đe­nja, otu­đe­nja i da­va­nja u za­kup gra­đe­vin­skog ze­mlji­šta u 2012. go­di­ni, od­lu­ka o do­no­še­nju pla­na de­talj­ne re­gu­la­ci­je zo­ne se­ver­no od pro­do­ra uli­ce Voj­vo­de Ste­pe do uli­ce Pa­lan­ka u Mi­tro­vi­ci, kao i od­lu­ka o us­po­sta­vlja­nju sa­rad­nje iz­me­đu Srem­ske Mi­tro­vi­ce i ukra­jin­skog gra­da Tr­no­pi­lja. Za­me­nik gra­do­na­čel­ni­ka Sr­đan Ko­zli­na pod­se­ća da je ini­ci­ja­ti­vu o us­po­sta­vlja­nju sa­rad­nje dva gra­da da­lo ov­da­šnje Udru­že­nje Ko­lo­mej­ka” i da ona omo­gu­ću­je sa­rad­nju na ši­ro­kom pla­nu.
Uz iz­ve­šta­je o pro­šlo­go­di­šnjem ra­du jav­nih pred­u­ze­ća, Apo­te­ke i Do­ma zdra­vlja, kao i pro­gra­mu ra­da JKP re­gi­o­nal­na de­po­ni­ja “Srem Ma­čva”, usvo­jen je i iz­ve­štaj o utro­šku sred­sta­va sa­mo­do­pri­no­sa za pro­šlu go­di­nu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: