• subota, 20. april 2024.
Šid
0 Komentara

Iz­me­nje­na od­lu­ka o ko­mu­nal­nim tak­sa­ma

28. mart 2012. godine

Na sed­ni­ci SO, ko­ja je odr­ža­na u po­ne­de­ljak u sa­li KOC-a, od­bor­ni­ci su usvo­ji­li pro­gra­me po­slo­va­nja jav­nih pred­u­ze­ća za ovu go­di­nu, kao i go­di­šnji pro­gram za­šti­te, ure­đe­nja i ko­ri­šće­nja po­ljo­pri­vred­nog ze­mlji­šta i pro­gram ko­ri­šće­nja sred­sta­va Bu­džet­skog fon­da za za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne. Ta­ko­đe, ve­ći­nom gla­so­va do­net je Plan de­talj­ne re­gu­la­ci­je cen­tral­ne zo­ne Ši­da i usvo­je­na iz­me­na od­lu­ke o lo­kal­nim ko­mu­nal­nim tak­sa­ma.
– Tak­se­ni ob­ve­zni­ci ko­ji na te­ri­to­ri­ji šid­ske op­šti­ne ima­ju ve­ći broj po­slov­nih obje­ka­ta, bez ob­zi­ra gde se na­la­zi se­di­šte fir­me, ko­mu­nal­nu tak­su utvr­đe­nu ovim ta­rif­nim bro­jem pla­ća­ju za je­dan po­slov­ni obje­kat u pu­nom iz­no­su, dok je pred­vi­đe­no da za sva­ki na­red­ni po­slov­ni obje­kat ubu­du­će pla­ća­ju tak­su uma­nje­nu za 50 po­sto od pu­nog iz­no­sa tak­se. Raz­lo­zi za do­no­še­nje iz­me­ne i do­pu­ne ove od­lu­ke su iz­ri­či­to sti­mu­la­tiv­ne pri­ro­de, jer se ovom iz­me­nom na­sto­ji uma­nji­ti iz­nos tak­si za is­ti­ca­nje fir­me kod ob­ve­zni­ka ko­ji ima­ju vi­še po­slov­nih obje­ka­ta – obra­zlo­žio je iz­me­nu od­lu­ke o lo­kal­nim ko­mu­nal­nim tak­sa­ma Bra­ni­slav Non­ko­vić, ru­ko­vo­di­lac Ode­lje­nja za lo­kal­nu po­re­sku ad­mi­ni­stra­ci­ju.
Na sed­ni­ci SO od­bor­ni­ci su, iz­me­đu osta­log, usvo­ji­li i iz­ve­štaj o iz­vr­še­nju bu­dže­ta za 2011. go­di­nu, ko­jeg je obra­zlo­ži­la Ja­dran­ka Ne­dić, ru­ko­vo­di­lac op­štin­skog Ode­lje­nja za fi­nan­si­je.
– U pe­ri­o­du od 1. ja­nu­a­ra do 31. de­cem­bra pro­šle go­di­ne go­di­ne ostva­re­ni su  ukup­ni pri­ho­di (sa pre­ne­tim nov­ča­nim sred­stvi­ma iz 2010. go­di­ne) u iz­no­su od 638.912.552 dinara što je 84,14 po­sto od pri­ho­da  pla­ni­ra­nih od­lu­kom o bu­dže­tu op­šti­ne za 2011.go­di­nu, dok je u istom pe­ri­o­du iz­nos pri­ma­nja po osno­vu kre­dit­nog za­du­že­nja od po­slov­nih ba­na­ka bio je 30 mi­li­o­na di­na­ra. To zna­či da su ukup­ni pri­ho­di i pri­ma­nja u bu­dže­tu ostva­re­ni u iz­no­su od 668.912.552 di­na­ra, od­no­sno 88,09 po­sto od pri­ho­da i pri­ma­nja pla­ni­ra­nih tom od­lu­kom. Ukup­no iz­vr­še­ni ras­ho­di u istom pe­ri­o­du iz­no­si­li su 678.512.563 di­na­ra ili 86,35 po­sto od pla­na za 2011. go­di­nu, s tim da je raz­li­ka iz­me­đu ma­nje ostva­re­nih pri­ho­da i pri­ma­nja i iz­vr­še­nih ras­ho­da iz­vr­še­na iz sred­sta­va pre­ne­tih iz ra­ni­jih go­di­na – iz­ve­sti­la­je od­bor­ni­ke Ja­dran­ka Ne­dić, ru­ko­vo­di­lac Ode­lje­nja za fi­nan­si­je.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: