• utorak, 23. april 2024.
Vr­tić u Čor­ta­nov­ci­ma  po­sled­nji u ni­zu
Inđija
0 Komentara

Vr­tić u Čor­ta­nov­ci­ma po­sled­nji u ni­zu

22. februar 2012. godine

Ma­li­ša­ni iz­ve­li pro­gram za go­ste

Otva­ra­njem ce­lo­dnev­nog bo­rav­ka za de­cu u Čor­ta­nov­ci­ma, Pred­škol­ska usta­no­va „Bo­ško Bu­ha“ i lo­kal­na upra­va za­vr­ši­li su svo­ju mi­si­ju – sva­ko na­se­lje­no me­sto u in­đij­skoj op­šti­ne ima vr­tić i sva de­ca ima­ju jed­na­ke uslo­ve. Ma­li­ša­ni­ma u Čor­ta­nov­ci­ma obez­be­đen je pro­stor od 162 kva­dra­ta, vred­nost in­ve­sti­ci­je je oko če­ti­ri mi­li­o­na di­na­ra.
– Obez­be­di­li smo da gra­đa­ni u svim na­se­lje­nim me­sti­ma ima­ju isti kva­li­tet ži­vo­ta, od­no­sno, jed­na­ke uslo­ve kao i oni ko­ji ži­ve u cen­tru In­đi­je. Mo­gu da bez­bed­no osta­ve de­cu u vr­ti­ću, ima­ju svu po­treb­nu in­fra­struk­tu­ru, re­kao bih, kva­li­tet­ni­ju ne­go što je u po­je­di­nim de­lo­vi­ma Be­o­gra­da. Po­tre­ba ži­te­lja Čor­ta­no­va­ca je bi­la za ova­kvim jed­nim objek­tom, s ob­zi­rom na broj upi­sa­ne de­ce, mol­be ko­je če­ka­ju i in­te­re­so­va­nje, mo­gu­će je pro­ši­re­nje ka­pa­ci­te­ta, re­kao je Go­ran Je­šić, pred­sed­nik op­šti­ne In­đi­ja pri­li­kom pro­šlo­ne­delj­ne po­se­te vr­ti­ću u Čor­ta­nov­ci­ma.
A ma­li­ša­ni i vas­pi­ta­či­ce su sprem­no do­če­ka­li go­ste. Dok su oni naj­mla­đi u ce­lo­dnev­nom bo­rav­ku gle­da­li cr­ta­će, sta­ri­ju su re­ci­to­va­li pe­smi­ce a za­tim kroz fi­skul­tu­ru na svoj na­čin po­dr­ža­li No­le­ta i osta­le na­še spor­ti­ste.
Po­red jed­na­kih uslo­va za svu de­cu Je­šić je pod­se­tio da se u PU „Bo­ško Bu­ha“ pri­pra­ma­ju bes­plat­ni obro­ci za sve osnov­ce i da je lo­kal­na upra­va obez­be­di­la bes­pla­tan pre­voz za osnov­ce i sred­njo­škol­ce. S ob­zi­rom da se vo­di ra­ču­na o zdra­voj is­hra­ni de­ce, još jed­nom je po­ru­čio ro­di­te­lji­ma da ni­je po­treb­no da iz­dva­ja­ju no­vac za uži­nu ako se ona već bes­plat­no de­li u ško­li. Ka­da je reč o naj­mla­đi­ma, re­a­li­zu­ju­ći pro­je­kat ušte­de ener­gi­je za­me­nje­na je sto­la­ri­ja na svim ško­la­ma a sa­da se na­sta­vlja uvo­đe­njem ter­mal­nih pum­pi.
– U vr­ti­ću u Čor­ta­no­ci­ma 30 de­ce ima­mo u ce­lo­dnev­nom bo­rav­ku – od 6 do 17 ča­so­va, i 15 de­ce u pri­prem­noj gru­pi. S ob­zi­rom da su Čor­ta­nov­ci jed­na od ret­kih me­snih za­jed­ni­ca u ko­joj se po­ve­ća­va broj sta­nov­ni­ka – No­vo­sa­đa­ni pro­da­ju sta­no­ve i ku­pu­ju ku­će u Čor­ta­nov­ci­ma, sve je vi­še de­ce i ako se uka­že po­tre­ba otvo­ri­će­mo još jed­nu vas­pit­nu gru­pu, pri­prem­nu gru­pu bi po­me­ri­li za po­pod­ne. Ima in­te­re­so­va­nja i za ja­sle­nu gru­pu, ka­že Ja­dran­ka Uze­lac, di­rek­tor­ka PU „Bo­ško Bu­ha“.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: