• petak, 19. april 2024.
Pri­zna­nja naj­u­spe­šni­jim
Stara Pazova
0 Komentara

Pri­zna­nja naj­u­spe­šni­jim

21. februar 2012. godine

Do­bit­ni­ci pla­ke­te „Sve­tlost“

Za op­šti­nu Sta­ra Pa­zo­va 2011. go­di­na bi­la je uspe­šna i u kul­tu­ri, jer su tra­di­ci­ju uspe­ha na smo­tra­ma i fe­sti­va­li­ma na­sta­vi­li re­ci­ta­to­ri, sli­ka­ri, mu­zi­ča­ri, fol­klor­ni an­sam­bli i po­zo­ri­šni stva­ra­o­ci, ta­ko da su ov­da­šnje in­sti­tu­ci­je kul­tu­re (Cen­tar za kul­tu­ru, Sa­vez ama­te­ra op­šti­ne, Bi­bli­o­te­ka „Do­si­tej Ob­ra­do­vić“ i RTV Sta­ra Pa­zo­va) uz po­dr­šku lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve na če­lu sa pred­sed­ni­kom op­šti­ne Go­ra­nom Jo­vi­ćem od­lu­či­le da, na­kon če­tvrt ve­ka ob­no­ve naj­vi­še op­štin­sko pri­zna­nje u kul­tu­ri pla­ke­tu “Sve­tlost”.
Uz pla­ke­tu “Sve­tlost” kao naj­vi­še pri­zna­nje usta­no­vlje­ne su i bron­za­ne, sre­br­ne i zlat­ne di­plo­me za stva­ra­o­ce ko­ji su bi­li naj­u­spe­šni­ji. Bron­za­nu di­plo­mu s pla­ke­tom do­bi­ja­ju po­je­din­ci i ko­lek­ti­vi ko­ji su se pla­si­ra­li na po­kra­jin­ska tak­mi­če­nja, a sre­br­nu, oni ko­ji su na ni­vou Voj­vo­di­ne osvo­ji­li jed­no od pri­zna­nja. Zlat­na di­plo­ma s pla­ke­tom do­de­lju­je se oni­ma ko­ji su sti­gli na re­pu­blič­ke smo­tre i fe­sti­va­le. Ovo naj­vi­še pri­zna­nje u kul­tu­ri op­šti­ne Sta­ra Pa­zo­va za po­stig­nu­te re­zul­ta­te u 2011. go­di­ni, kao i ukup­nog do­pri­no­sa raz­vo­ju kul­tu­re, kul­tur­nim po­sle­ni­ci­ma uru­če­no je 23. ja­nu­a­ra ove go­di­ne u Sta­roj Pa­zo­vi. Pri­zna­nja su uru­či­li Me­ri­ma Nje­go­mir, po­zna­ta umet­ni­ca i Go­ran Jo­vić, pred­sed­nik op­šti­ne.
Bron­za­na di­plo­ma s pla­ke­tom do­de­lje­na je Dram­skom stu­di­ju “Mir­ko Ta­ta­lo­vić Ći­ra” (KUD-u “Mla­dost”) iz No­ve Pa­zo­ve za pla­sman na Po­kra­jin­sku smo­tru dram­skog stva­ra­la­štva, dok su za pla­sman na Po­kra­jin­sku smo­tru li­kov­nog stva­ra­la­štva bron­za­no pri­zna­nje do­bi­li li­kov­ni umet­ni­ci Mi­len­ko Ha­džić, Lji­lja­na Ga­špa­rov­ski i Si­ni­ša Po­pov. Ovo pri­zna­nje do­bio je i Hor SKUD-a “He­roj Jan­ko Čme­lik” iz Sta­re Pa­zo­ve za pla­sman na Po­kra­jin­sku smo­tru mu­zič­kog stva­ra­la­štva od­ra­slih, a za pla­sman na Po­kra­jin­sku smo­tru fol­klor­nih tra­di­ci­ja bron­za­no pri­zna­nje je do­de­lje­no: KUD-u “Bran­ko Ra­di­če­vić” i UG “Sa­na” iz Sta­re Pa­zo­ve i KUD-u “Mla­dost” i OKUD-u “Sve­ti Sa­va” iz No­ve Pa­zo­ve. Sre­br­nu di­plo­mu s pla­ke­tom za osvo­je­nu zlat­nu pla­ke­tu na Po­kra­jin­skoj smo­tri re­ci­ta­to­ra do­bi­li su Ema Ko­čiš, Mi­li­ca Skla­bin­ski i Mi­loš Si­mo­no­vić.
Sre­br­na di­plo­ma i pla­ke­ta za uče­šće i do­de­lje­ne pla­ke­te na Po­kra­jin­skoj smo­tri mu­zič­kog stva­ra­la­štva do­de­lje­ne su: OŠ “Rast­ko Ne­ma­njić-Sve­ti Sa­va” No­va Pa­zo­va, OŠ “Si­me­on Ara­nic­ki” i KUD “Bran­ko Ra­di­če­vić” Sta­ra Pa­zo­va, SKUD “He­roj Jan­ko Čme­lik” Sta­ra Pa­zo­va, OKUD “Sve­ti Sa­va” i KUD “Mla­dost” No­va Pa­zo­va i FA “Du­kat” Sta­ra Pa­zo­va. Zlat­na di­plo­ma i pla­ke­ta oti­šle su u ru­ke Ja­ne Ru­man za pla­sman na Re­pu­blič­ku smo­tru re­ci­ta­to­ra i Bra­ni­sla­va Jo­vi­či­ća i Bran­ka Ore­šča­ni­na za pla­sman na Re­pu­blič­ku smo­tru li­kov­nog stva­ra­la­štva. Zlat­no pri­zna­nje do­de­lje­no je i Grad­skom tam­bu­ra­škom or­ke­stru za uče­šće i osvo­je­nu pla­ke­tu na Re­pu­blič­koj smo­tri mu­zič­kog stva­ra­la­štva, kao i Slo­vač­kom po­zo­ri­štu VHV – SKUD-a “He­roj Jan­ko Čme­lik” iz Sta­re Pa­zo­ve za uče­šće i osvo­je­nu pla­ke­tu na Re­pu­blič­koj smo­tri dram­skog stva­ra­la­štva. Spe­ci­jal­no pri­zna­nje do­de­lje­no je Ma­ri­ji Mi­ri Brt­ki za ži­vot­no de­lo, Sve­tla­ni Ru­dić za če­tr­de­se­to­go­di­šnji do­pri­nos ne­go­va­nju fol­klor­ne tra­di­ci­je, no­vi­nar­ki An­đel­ki Ma­li za do­pri­nos in­for­mi­sa­nju u obla­sti kul­tu­re, Mi­la­nu Pjev­cu za du­go­go­di­šnji do­pri­nos raz­vo­ju kul­tu­re, Zlat­ku Pa­šku, za do­pri­nos raz­vo­ju bi­bli­o­te­kar­stva i Pe­tru Ne­ran­dži­ću za tri­de­set­pe­to­go­di­šnji do­pri­nos raz­vo­ju ama­te­ri­zma. Za naj­bo­ljeg po­je­din­ca u kul­tu­ri u 2011. go­di­ni pro­gla­šen je Alek­san­der Ba­ko, dok je za naj­bo­lji ko­lek­tiv pro­gla­še­no Slo­vač­ko po­zo­ri­šte “Vla­di­mir Hur­ban Vla­di­mi­rov”. Pro­gram do­de­le pri­zna­nja vo­di­la je no­vi­nar­ka An­đel­ka Ma­li, a za mu­zič­ki deo pro­gra­ma po­bri­nuo se Grad­ski tam­bu­ra­ški or­ke­star ko­me se u jed­nom de­lu pri­dru­ži­la i Me­ri­ma Nje­go­mir. U ime na­gra­đe­nih za­hva­lio se Mi­lan Pje­vac.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: