• petak, 19. april 2024.
Po­ve­ća­nje ener­get­ske efi­ka­sno­sti pri­o­ri­tet
Ekonomija
0 Komentara

Po­ve­ća­nje ener­get­ske efi­ka­sno­sti pri­o­ri­tet

10. februar 2012. godine

Di­rek­tor Sla­do­je­vić po­red pa­ne­la u se­di­štu fir­me

U pret­hod­nom pe­ri­o­du naj­ve­ći deo ak­tiv­no­sti Jav­no – ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća „To­pli­fi­ka­ci­ja“ iz Srem­ske Mi­tro­vi­ce bio je usme­ren na po­ve­ća­nje ener­get­ske efi­ka­sno­sti ka­ko pro­iz­vod­nog ta­ko i di­stri­bu­tiv­nog si­ste­ma da­ljin­skog gre­ja­nja u gra­du. Sa­mo u pro­šloj go­di­ni efi­ka­snost je po­ve­ća­na za tri po­sto, što zna­či da je za istu ko­li­či­nu to­plot­ne ener­gi­je po­tro­še­no tri po­sto ma­nje ener­ge­na­ta pri istim spolj­nim tem­pe­ra­tu­ra­ma.
O to­me na ko­ji na­čin su po­sti­gli ušte­du, ob­ja­šnja­va di­rek­tor ovog pred­u­ze­ća Slav­ko Sla­do­je­vić.
– Da bi pra­ti­li no­va teh­no­lo­ška do­stig­nu­ća u ovoj obla­sti opre­de­li­li smo se da zna­čaj­na sred­stva ulo­ži­mo u osa­vre­me­nja­va­nje teh­no­lo­škog pro­ce­sa pro­iz­vod­nje i di­stri­bu­ci­je to­plot­ne ener­gi­je. Ak­ce­nat je sta­vljen na uvo­đe­nje auto­mat­skog si­ste­ma pro­iz­vod­nje i di­stri­bu­ci­je to­plot­ne ener­gi­je. Što se ti­če auto­ma­ti­za­ci­je pro­iz­vod­nje taj pro­ces je za­vr­šen. Svi na­ši pro­iz­vod­ni iz­vo­ri ra­de u auto­mat­skom re­ži­mu ra­da. To zna­či da u za­vi­sno­sti od spolj­ne tem­pe­ra­tu­re i utvr­đe­nih kli­znih di­ja­gra­ma ko­tlo­vi se pa­le i ga­se u auto­mat­skom re­ži­mu. Ko­tlar­ni­ca „Ste­van Sre­mac“ ra­di u re­ži­mu po­vre­me­nog nad­zo­ra i obi­la­zi se jed­nom do dva pu­ta ne­delj­no, a svo vre­me ra­di bez stal­no pri­sut­nog rad­ni­ka – ka­že di­rek­tor Sla­do­je­vić.

S. Mi­haj­lo­vić

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: