• utorak, 23. april 2024.
Hronika | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Ove zi­me ne­ma zi­me

1. novembar 2011. godine

Re­mon­ti ura­đe­ni na vre­me: Se­če­nje sta­rih ko­tlo­va

Sremska Mitrovica – Zbog ni­skih spolj­nih tem­pe­ra­tu­ra ovo­go­di­šnja grej­na se­zo­na u mi­tro­vač­kom Jav­no – ko­mu­nal­nom pred­u­ze­ću „To­pli­fi­ka­ci­ja“ po­če­la je 10. ok­to­bra, od­mah na­kon to­plih pro­ba, što je pet da­na ra­ni­je od za­kon­ski pred­vi­đe­nog ro­ka ko­jim je utvr­đen zva­ni­čan po­če­tak gre­ja­nja – sa­zna­je­mo od di­rek­to­ra ovog pred­u­ze­ća Slav­ka Sla­do­je­vi­ća.
Pre­ma nje­go­vim re­či­ma, si­stem funk­ci­o­ni­še bes­pre­kor­no, jer je re­mont po­stro­je­nja oba­vljen kva­li­tet­no i na vre­me.
– Na­da­mo se da će ta­ko i osta­ti, te da ne­će bi­ti ne­kih ve­ćih pro­ble­ma to­kom zi­me. Što se ti­če ener­ge­na­ta, obez­be­di­li smo ih u do­volj­nim ko­li­či­na­ma. Ne­će bi­ti pro­ble­ma ni sa is­po­ru­kom ga­sa, ko­jeg ko­ri­sti­mo kao osnov­ni ener­gent ove grej­ne se­zo­ne, a i ma­zu­ta ima­mo u do­volj­nim ko­li­či­na­ma. Je­di­ni pro­blem pred­sta­vlja­ju nam ve­li­ka du­go­va­nja po­tro­ša­ča ko­ja se kre­ću u iz­no­su od 70 do 80 mi­li­o­na di­na­ra i sa­mo to mo­že da ugro­zi po­slo­va­nje „To­pli­fi­ka­ci­je“. Oni­ma ko­ji ima­ju dug ve­ći od 20 hi­lja­da po­sla­li smo opo­me­ne, a od po­tro­ša­ča ko­ji nam du­gu­ju vi­še od 50 hi­lja­da di­na­ra na­še po­tra­ži­va­nje po­ku­ša­će­mo da na­pla­ti­mo pu­tem su­da – ka­že di­rek­tor Sla­do­je­vić, do­da­ju­ći da ima ve­li­ki broj po­tro­ša­ča ko­ji su zbog ne­re­dov­nog pla­ća­nja is­klju­če­ni sa si­ste­ma gre­ja­nja.
Ina­če, ovo pred­u­ze­će gre­je oko 3.100 sta­no­va i oko 80 hi­lja­da kva­dra­ta stam­be­nog pro­sto­ra. A da uz ra­di­ja­to­re „To­pli­fi­ka­ci­je“ Mi­trov­ča­ni­ma ove zi­me ne­će bi­ti ni ma­lo hlad­no, sve­do­či o to­me i po­da­tak da su sve pod­sta­ni­ce u na­se­lju „Ka­me­njar“ auto­ma­ti­zo­va­ne, a ta­ko­đe su auto­ma­ti­zo­va­ne i blo­kov­ske ko­tlar­ni­ce u na­se­lji­ma „Ma­ti­ja Hu­đi“ i „Orao“. Tim pod­sta­ni­ca­ma sa­da se upra­vlja di­rekt­no iz pred­u­ze­ća, pri če­mu je uti­caj ljud­skog fak­to­ra sve­den na mi­ni­mum.

Di­rek­tor „To­pli­fi­ka­ci­je“ Slav­ko Sla­do­je­vić

– Auto­mat­ski, ta­ko­đe, ra­di i ko­tlar­ni­ca u na­se­lju „Ste­va­na Srem­ca“ i tu vi­še ne­ma­mo lo­ža­ča kao ra­ni­jih go­di­na. U ci­lju nam je da pot­pu­no auto­ma­ti­zu­je­mo kom­ple­tan si­stem gre­ja­nja na te­ri­to­ri­ji Gra­da Srem­ska Mi­tro­vi­ca, za šta nam tre­ba ot­pri­li­ke dve go­di­ne, s ob­zi­rom da je reč o ve­li­koj in­ve­sti­ci­ji vred­noj vi­še od 70 mi­li­o­na di­na­ra – ka­že di­rek­tor Sla­do­je­vić, na­gla­ša­va­ju­ći da je sve što je do sa­da ura­đe­no fi­nan­si­ra­no sop­stve­nim sred­stvi­ma pred­u­ze­ća.

S. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: