• utorak, 23. april 2024.
Izgradnja regionalne deponije
Ekonomija | Vesti
0 Komentara

Izgradnja regionalne deponije

4. novembar 2011. godine

Sremska Mitrovica – Za nekoliko dana biće završeno „telo“, tehnološki najkomplikovaniji deo buduće regionalne deponije koja će u narednih 25 godina, kroz projekat regionalnog upravljanja čvrstim otpadom, obezbediti savremeno odlaganje i separaciju smeća za više od 200.000 stanovnika Sremske Mitrovice i Šapca.

Deponija se fazno gradi između puta Sremska Mitrovica – Jarak i reke Save, a vrednost projekta je skoro 11 miliona evra. Najvećim delom se finansira iz predpristupnih fondova Evropske Unije, ali i sredstvima Fonda za zaštitu životne sredine Srbije i budžeta Sremske Mitrovice i Šapca.

Gradilište regionalne deponija koja se gradi po najsavremenijim evropskim standardima, obišli su direktorka Fonda za zaštitu životne sredine Željke Jurakić, gradonačelnici Šapca i Sremske Mitrovice Miloš Milošević i Branislav Nedimović kao i predsednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Aleksandar Prodanović.

Po rečima direktorke Fonda za zaštitu životne sredine Željke Jurakić, ovaj fond će finansijski podržati i naredne faze izgradnje regionalne deponije.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: