• sreda, 24. april 2024.
Sremska Mitrovica
0 Komentara

De­ci uvek tre­ba po­dr­ška

1. novembar 2011. godine

De­ca sa za­slu­že­nim na­gra­da­ma

Pre go­di­nu da­na u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci je osno­van klub hra­ni­te­lja “Hra­bro sr­ce 022” ko­ji je pre­ra­stao u udru­že­nje hra­ni­te­lja. Ovo udru­že­nje oku­plja hra­ni­telj­ske po­ro­di­ce u ko­ji­ma je sa­da sme­šte­no 79 de­ce raz­li­či­tog uz­ra­sta. Hra­ni­te­lji se sa­sta­ju jed­nom me­seč­no, raz­me­nju­ju is­ku­stva, uče, dru­že se, a jed­no od dru­že­nja odr­ža­no je pro­šle ne­de­lje u bi­bli­o­te­ci. De­ca su iz­ve­la  pri­go­dan pro­gram ko­jim su po­ka­za­la šta  zna­ju i ume­ju, a Cen­tar za so­ci­jal­ni rad “Sa­va” i udru­že­nje do­de­li­li su svi­ma  za­hval­ni­ce dok su naj­bo­ljim uče­ni­ci­ma uru­če­ne i knji­ge.
Sla­đa­na Ca­re­vić, psi­ho­log u Cen­tru, pod­se­ća da je hra­ni­telj­stvo po­seb­no za­ži­ve­lo od 2004. go­di­ne ka­da je po­kre­nu­ta ve­li­ka ak­ci­ja mi­ni­star­stva. Pri­ja­vio se ve­li­ki broj za­in­te­re­so­va­nih, pa je stvo­re­na mo­guć­nost da  za hra­ni­te­lje bu­du iza­bra­ni lju­di ko­ji će se mak­si­mal­no po­sve­ti­ti ovoj de­ci.
– Ne  mo­že sva­ko da bu­de hra­ni­telj, već sa­mo lju­di ko­ji su pro­ve­re­ni, ko­ji su pro­šli pro­gram pri­pre­me i obu­ke ko­ji su sprem­ni da se ovim ba­ve na pra­vi na­čin. Po­no­sni smo na hra­ni­te­lje i de­cu, jer su oni uspe­šni đa­ci i do­bri stu­den­ti – re­kla je Sla­đa­na Ca­re­vić.
Čla­no­vi udru­že­nja hra­ni­te­lja  sa­sta­ju se u Cen­tru za so­ci­jal­ni rad  Sa­va”, jer če­ka­ju da do­bi­ju svo­je pro­sto­ri­je. Sne­ža­na Sta­ni­sa­vlje­vić, di­rek­tor­ka cen­tra, po­ru­ču­je da i ovaj skup ima cilj da upu­ti po­ru­ku  od­ra­sli­ma, po­seb­no oni­ma na od­go­vor­nim funk­ci­ja­ma,  dru­štve­no od­go­vor­nim pred­u­ze­ći­ma i po­je­din­ci­ma da tre­ba da po­dr­že de­cu na po­ro­dič­nom sme­šta­ju.
Sne­ža­na Ran­ko­vić je uče­ni­ca  osnov­ne ško­le ko­ja ži­vi u hra­ni­telj­skoj po­ro­di­ci. Ka­že da je za­do­volj­na  po­ro­di­com, a iz ško­le do­no­si sa­mo do­bre oce­ne. Dra­gi­nja Dre­zgić jed­na je od hra­ni­te­lji­ca. Ona bri­ne o dvo­je de­ce – dva de­ča­ka i ka­ko re­če ve­o­ma je sreć­na što je po­sta­la hra­ni­telj­ka, jer je u to­me na­šla se­be.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: