UMESTO RUINIRANOG HOTELA GRADICE SE CENTAR MLADIH

Ležimir – balkanski centar mladih

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica i Tuzla će kod fondova Evropske Unije aplicirati projektom prekogranične saradnje za stvaranje regionalnog edukacionog centra za mlade Balkana na mestu sadašnjeg Hotela „Fruška gora“ u selu Ležimir kod Sremske Mitrovice.

Po rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, ovaj projekat prekogranične saradnje trajaće dve godine.

–  Nameravamo da uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, rekonstrukciju infrastrukture i rekonstrukciju jednog dela objekta. Osnovna ideja je da ovde za mlade sa prostora bivše Jugoslavije i okruženja, napravimo edukacioni centar za oblast evropskih integracija i ljudskih prava. To će biti jedan deo projekta i jedan deo godine biće namenjen toj oblasti, dok drugi deo treba da bude posvećen sportsko-rekreativnim sadržajima. Ja se nadam da će Ležimir potpuno oživeti u narednih par godina – kaže Nedimović i objašnjava da je Tuzla izabrana za partnera zbog izuzetnih institucionalnih kapaciteta i pošto je već dva puta svojim projektima ovaj grad iz BiH uspevao da nađe prohodnost u institucijama Evropske Unije.

 

Kategorije Društvo Vesti