• subota, 20. april 2024.
Ležimir – balkanski centar mladih
Društvo | Vesti
1 Komentar

Ležimir – balkanski centar mladih

25. oktobar 2011. godine

Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica i Tuzla će kod fondova Evropske Unije aplicirati projektom prekogranične saradnje za stvaranje regionalnog edukacionog centra za mlade Balkana na mestu sadašnjeg Hotela „Fruška gora“ u selu Ležimir kod Sremske Mitrovice.

Po rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Branislava Nedimovića, ovaj projekat prekogranične saradnje trajaće dve godine.

–  Nameravamo da uradimo kompletnu projektnu dokumentaciju, rekonstrukciju infrastrukture i rekonstrukciju jednog dela objekta. Osnovna ideja je da ovde za mlade sa prostora bivše Jugoslavije i okruženja, napravimo edukacioni centar za oblast evropskih integracija i ljudskih prava. To će biti jedan deo projekta i jedan deo godine biće namenjen toj oblasti, dok drugi deo treba da bude posvećen sportsko-rekreativnim sadržajima. Ja se nadam da će Ležimir potpuno oživeti u narednih par godina – kaže Nedimović i objašnjava da je Tuzla izabrana za partnera zbog izuzetnih institucionalnih kapaciteta i pošto je već dva puta svojim projektima ovaj grad iz BiH uspevao da nađe prohodnost u institucijama Evropske Unije.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

Jedno reagovanje na “Ležimir – balkanski centar mladih”

  1. Nada Driessen kaže:

    Ljudi pa ovo je divna vest! Covek ne moze da ostane ravnodusan kad ovako nesto procita. Konacno se neko setio ono prelepog starog hotela na padinama Fruske gore koji toliko toga nudi. Odluka vredna paznje i naravno pametna investicija u mlade, buducnost i opstinu! Pozdrav

Ostavi komentar

%d bloggers like this: