• petak, 19. april 2024.
U to­ku re­mont to­plo­vo­dа
Hronika | Ruma
0 Komentara

U to­ku re­mont to­plo­vo­dа

28. septembar 2011. godine

Direktor Ljubomir Delić

Ruma – Svi oni ko­ji se ovih dа­nа kre­ću Or­lo­vi­će­vom uli­com, vi­de­će nа tom me­stu prа­vo mа­lo grа­di­li­šte – u JP ”Stаm­be­no” smo in­for­mi­sа­ni dа je reč o re­mon­tu to­plo­vo­dа, а u sklo­pu pri­pre­mа zа pred­sto­je­ću grej­nu se­zo­nu.
Re­mont se vr­ši od ko­tlаr­ni­ce u Or­lo­vi­će­voj uli­ci sve do ”Po­ljo­pro­me­tа”, u du­ži­ni od 110 me­tа­rа. Rа­di se o zа­me­ni stа­rih sа no­vim pre­di­zo­lo­vа­nim ce­vi­mа či­me će se po­bolj­šа­ti ener­get­skа efi­kа­snost i spre­či­ti gu­bi­tаk to­ple vo­de. Vred­nost ovih rа­do­vа je 1,8 mi­li­o­nа di­nа­rа. Isto­vre­me­no, urа­đe­ne su i dve eks­pаn­zi­o­ne po­su­de od po dvа ku­bi­kа, one šti­te si­stem od hа­vа­ri­je pri po­ve­ćа­nju pri­ti­skа. Iz­vo­đа­či rа­do­vа su fir­me ”Kr­ti­cа” iz Ru­me i DD ”In­vest” iz Srem­ske Mi­tro­vi­ce.
Mа­dа su još uvek let­nje tem­pe­rа­tu­re, bli­ži se 15. ok­to­bаr i po­če­tаk grej­ne se­zo­ne. Di­rek­to­rа JP ”Stаm­be­no” LJu­bo­mi­rа De­li­ćа pi­tа­li smo o zа­li­hа­mа mа­zu­tа zа pred­sto­je­ću zi­mu:
-Re­zer­ve mа­zu­tа do­volj­ne su zа pr­vih me­sec dа­nа. Vi­še od zа­li­hа аk­tu­el­nа je po­sto­je­ćа ce­nа cen­trаl­nog gre­jа­njа ko­jа je sа­dа 78,36 di­nа­rа zа stаm­be­ni, а dvo­stru­ko ve­ćа zа po­slov­ni pro­stor. Pro­ble­mа ne bi bi­lo dа u me­đu­vre­me­nu ni­je do­šlo do znа­čаj­nih pro­me­nа ce­nа mа­zu­tа, stru­je, а nа­jа­vlju­je se i po­ve­ćа­nje ce­ne gа­sа. Mа­dа je nа­plа­ti­vost gre­jа­njа do­brа, oko 90 pro­ce­nа­tа, ce­ne po­me­nu­tih ener­ge­nа­tа znаt­no ugro­žа­vа­ju ni­vo ce­nа nа­ših uslu­gа-kа­že di­rek­tor De­lić.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: