• subota, 20. april 2024.
In­ve­sti­to­re pri­vla­či in­fra­struk­tu­ra
Ekonomija
0 Komentara

In­ve­sti­to­re pri­vla­či in­fra­struk­tu­ra

4. avgust 2011. godine

Bojan Pajtić sa gradonačelnikom i drugim zvaničnicima na otvaranju puta

Sremska Mitrovica – Pri­o­ri­tet Vla­de AP Voj­vo­di­ne je pri­vla­če­nje in­ve­sti­ci­ja i otva­ra­nje no­vih rad­nih me­sta, a to je ne­mo­gu­će uči­ni­ti bez ula­ga­nja u in­fra­struk­tu­ru. Zbog to­ga je Po­kra­jin­ska Vla­da u sa­o­bra­ćaj­nu in­fra­struk­tu­ru, u pro­te­kle če­ti­ri go­di­ne, ulo­ži­la vi­še od 20 mi­li­jar­di di­na­ra, iz­gra­đe­no je ili re­kon­stru­i­sa­no oko 2.000 ki­lo­me­ta­ra  pu­te­va, iz­gra­đe­no je ili se gra­di se­dam mo­sto­va. Ovo je re­kao pred­sed­nik Vla­de AP Voj­vo­di­ne dr Bo­jan Paj­tić, u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci gde je za­jed­no sa gra­do­na­čel­ni­kom Bra­ni­sla­vom Ne­di­mo­vi­ćem 20.ju­la, pu­stio u upo­tre­bu no­vu de­o­ni­cu re­kon­stru­i­sa­nog re­gi­o­nal­nog pu­ta R-103.

– Na pod­ruč­ju Srem­ske Mi­tro­vi­ce mo­že se pra­ti­ti ka­ko no­ve in­ve­sti­ci­je pra­te ula­ga­nja u in­fra­struk­tu­ru, jer je ov­de iz­gra­đe­no ili re­kon­stru­i­sa­no oko 72 ki­lo­me­tra pu­te­va i iz­gra­đen  most kod Srem­ske Ra­če. Za­jed­no sa gra­do­na­čel­ni­kom i nje­go­vim ti­mom ra­di­li smo na ula­ga­nju u in­fra­struk­tu­ru i re­zul­ta­ti su sve vi­dlji­vi­ji. Sve je ve­ći broj in­ve­sti­to­ra ko­ji su za­in­te­re­so­va­ni za ula­ga­nje u pri­vre­du ovog gra­da – ka­zao je Paj­tić.

Moderan bulevar

Oce­na mi­tro­vač­kog gra­do­na­čel­nik Bra­ni­sla­va Ne­di­mo­vi­ća je da Bu­le­var Kon­stan­ti­na Ve­li­kog, od­no­sno put R 103, sa­da ima sa­svim dru­gi iz­gled.

– Ovo je za­jed­nič­ki pro­je­kat Evrop­ske in­ve­sti­ci­o­ne ban­ke, dr­ža­ve i lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve. U no­vu de­o­ni­cu, u nje­nu mo­der­ni­za­ci­ju ulo­že­no  je oko 100 mi­li­o­na di­na­ra, a sa­o­bra­ćaj­ni­ca po­ve­zu­je cen­tar gra­da i na­se­lje­no me­sto La­ća­rak i pru­ža uslo­ve za raz­voj pri­vre­de na ši­rem pod­ruč­ju – is­ta­kao je Ne­di­mo­vić i na­sta­vio – Bez in­fra­struk­tu­re ne­ma rad­nih me­sta. Tru­di­će­mo se da sa­o­bra­ćaj­ni­ca bu­de vi­še, a ovaj put je ži­la ku­ca­vi­ca Srem­ske Mi­tro­vi­ce. Re­kon­stru­i­sa­na  je tra­sa od 1,2 ki­lo­me­tra,  a nje­nom du­ži­nom je in­sta­li­sa­na no­va ra­sve­ta. Sa­da je to pot­pu­no mo­de­ran bu­le­var.

Ovim se ula­ga­nja u Mi­tro­vi­ci ne za­vr­ša­va­ju. U pla­nu je re­kon­struk­ci­ja no­ve tra­se ka La­ćar­ku, a ako bu­de po pla­nu  po­če­tak ra­do­va bi mo­gao da bu­de na je­sen. Ka­ko je ka­zao gra­do­na­čel­nik Ne­di­mo­vić ovo­ga pu­ta oslo­nac će se po­tra­ži­ti u sred­stvi­ma “Pu­te­va Sr­bi­je” sa ko­ji­ma se pre­go­va­ra, dok je grad pri­pre­mio pro­jekt­nu do­ku­men­ta­ci­ju.

Di­rek­tor JP Di­rek­ci­ja Bo­jan Ga­vrić pod­se­ća na ve­li­ke in­ve­sti­ci­je ko­je su u Mi­tro­vi­ci re­a­li­zo­va­ne sred­stvi­ma  Fon­da za ka­pi­tal­na ula­ga­nja i uz po­dr­šku Bo­ja­na Paj­ti­ća. Ova sa­o­bra­ćaj­ni­ca is­pro­jek­to­va­na je po naj­sa­vre­me­ni­jim zah­te­vi­ma, a iz­vo­đač je kva­li­tet­no iz­vr­šio sve po­sta­vlje­ne zah­te­ve.

S.Đ.-S.N.

 

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: