Otpad koji privlaci znatizeljne komsije

Granate – sekundarne sirovine !

Laćarak – Još od subote u dvorištu Milana Antonića u Laćarku smešteni su delovi oko 80 artiljerijskih granata različitih kalibara. Stručnjaci kažu da nema opasnosti jer u delovima granata nema eksploziva, a porodica Antonić jedva čeka da se reši neželjenog otpada, prikupljenog kod sela Jamena u šidskoj opštini radi prodaje u vidu sekundarnih sirovina.

Priča o hrpi artiljerijskih granata u dvorištu seoske kuće kraj pruge Beograd-Zagreb brzo je prostrujala ovim delom Srema, ali se reakcija javnosti utišala kada su na lice mesta stigle specijalizovane ekipe Sektora za vanredne situacije, policije, vatrogasci i hitne pomoći, za svaki slučaj.

-Reč je o artiljerijskim zrnima, bez baruta, tako da nema nikakve opanosti po stanovništvo. Posle pregleda, ustanovljeno je da nije reč o NUS-u (neesplodiranim ubojnim sredstvima), već da se sve može tretirati kao običan otpad – izjavio je za „Sremske novine“ načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici Stevan Pejić pojašnjavajući da su to samo „gvozdene košuljice granata, bez barutnog punjenja“.

Kako se saznaje, ovaj neobičan „otpad“ biće iz dvorišta porodice Antonić izmešen u sredu, 22.juna.

 

Kategorije Crna hronika Vesti