• subota, 20. april 2024.
Vi­še ce­ne gre­ja­nja
Hronika | Ruma
0 Komentara

Vi­še ce­ne gre­ja­nja

17. maj 2011. godine

Sa skupštinskog zasedanja

Ruma – Sed­ni­com Skup­šti­ne op­šti­ne, ko­ja je odr­ža­na 28. apri­la, do­mi­ni­ra­li su iz­ve­šta­ji o ra­du jav­nih pred­u­ze­ća i usta­no­va u pro­šloj go­di­ni –  sem po­le­mič­kih to­no­va u ve­zi sa ”Vo­do­vo­dom”, po­ve­ća­njem ce­na gre­ja­nja JP ”Stam­be­no” i po­vla­če­nja iz ras­pra­ve iz­ve­šta­ja Do­ma zdra­vlja zbog teh­nič­kih gre­ša­ka i ne­pre­ci­zno­sti, osta­li iz­ve­šta­ji su usvo­je­ni bez ve­će ras­pra­ve.

Naj­pre je usvo­je­na od­lu­ka o iz­ra­di pla­na de­talj­ne re­gu­la­ci­je me­sta Ni­kin­ci, a po­tom iz­ve­šta­ji o ra­du Sport­skog cen­tra, Kul­tur­nog cen­tra, Za­vi­čaj­nog mu­ze­ja, Sa­ve­za spor­to­va, Cen­tra za so­ci­jal­ni rad, ”Po­le­tar­ca”, Grad­ske bi­bli­o­te­ke, ”Pla­na”, JP ”Gas-Ru­ma”, ”Ko­mu­nal­ca”, JP za gra­đe­vin­sko ze­mlji­šte i pu­te­ve, Op­štin­ske upra­ve i Jav­nog pra­vo­bra­ni­la­štva.

Na pri­med­bu od­bor­ni­ka opo­zi­ci­je da je dug ”Vo­do­vo­da” za pro­šlu go­di­nu oko 30 mi­li­o­na di­na­ra, re­a­go­vao je di­rek­tor ovog pred­u­ze­ća Jo­van Jer­kić:

”Vo­do­vod” ne­ma kre­dit­nu za­du­že­nost, tre­nut­no je u pred­u­ze­ću 137 za­po­sle­nih sa pro­se­kom pla­ta od 30.300 di­na­ra. Gu­bi­tak za pro­šlu go­di­nu iz­no­si 2,7 mi­li­o­na di­na­ra, oba­ve­ze i po­tra­ži­va­nja su ne­što dru­go.

Zah­tev JP ”Stam­be­no” za po­ve­ća­njem ce­na gre­ja­nja od 12,57 pro­ce­na­ta obra­zlo­žio je di­rek­tor ovog pred­u­ze­ća Lju­bo­mir De­lić, sta­vlja­ju­ći u pr­vi plan gu­bi­tak od 19 mi­li­o­na di­na­ra i vi­še­go­di­šnji dis­pa­ri­tet ce­na gre­ja­nja i ener­ge­na­ta. Ka­ko je ovaj zah­tev usvo­jen ve­ći­nom gla­so­va pri­sut­nih od­bor­ni­ka, gra­đa­ni će od 1. ma­ja gre­ja­nje pla­ća­ti 78,36 di­na­ra, a pri­vre­da 156,72 di­na­ra, bez PDV.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: