• subota, 20. april 2024.
Lep­ši grad, bez­bed­ni­ji sa­o­bra­ćaj
Ekonomija
0 Komentara

Lep­ši grad, bez­bed­ni­ji sa­o­bra­ćaj

25. maj 2011. godine

Postavljanje ivicnjaka u Zmaj Jovinoj ulici

Sremska Mitrovica – Kom­plet­na re­kon­struk­ci­ja sa­o­bra­ćaj­ni­ce u Zmaj Jo­vi­noj uli­ci u Srem­skoj Mi­tro­vi­ci spro­vo­di se po pla­nu. Ak­tu­el­no je po­sta­vlja­nje ivič­nja­ka, a po­tom sle­di as­fal­ti­ra­nje ka­ko bi do po­čet­ka ku­pa­li­šne se­zo­ne ova tran­zit­na sa­o­bra­ćaj­ni­ca bi­la u funk­ci­ji, jer pred­sto­ji na­sta­vak ra­do­va. Pro­je­kat kom­plet­ne re­kon­struk­ci­je uli­ce vre­dan je oko 60 mi­li­o­na di­na­ra i fi­nan­si­ra ga Fond za ka­pi­tal­na ula­ga­nja Voj­vo­di­ne.

Gra­di­li­šte u Zmaj Jo­vi­noj uli­ci pro­te­kle ne­de­lje ob­i­šli su pred­stav­ni­ci gra­da, JP Di­rek­ci­ja za iz­grad­nju gra­da  i Me­sne za­jed­ni­ce “Cen­tar” ko­joj uli­ca te­ri­to­ri­jal­no pri­pa­da. Bo­jan Ga­vrić, di­rek­tor JP Di­rek­ci­ja ob­ja­snio je ka­ko je pri­o­ri­tet da se pla­ni­ra­ni po­slo­vi za­vr­še na vre­me, a uli­ca bu­de pro­hod­na za sa­o­bra­ćaj.

– Pro­je­kat ob­u­hva­ta mre­žu pod­zem­nih in­sta­la­ci­ju,  sre­đi­va­nje sa­o­bra­ćaj­ni­ce, tro­to­a­ra i par­king me­sta. Cilj je da do po­čet­ka le­ta poč­ne ure­đe­nje ras­kr­sni­ce uli­ca Vod­na, Pi­var­ska, Zmaj Jo­vi­na i Ku­zmin­ska bu­du­ći da je na toj ras­kr­sni­ci pla­ni­ra­no po­sta­vlja­nje se­ma­fo­ra – is­ta­kao je Ga­vrić.

Za­me­nik gra­do­na­čel­ni­ka Sr­đan Ko­zli­na pod­se­ća da su i ovi ra­do­vi u funk­ci­ji da­ljeg ure­đe­nja cen­tral­ne grad­ske zo­ne sred­stvi­ma Fon­da za ka­pi­tal­na ula­ga­nja Vo­jo­di­ne, uz či­ju ma­te­ri­jal­nu po­dr­šku su već ure­đe­ni pu­te­vi u ne­ko­li­ko uli­ca. U Zmaj Jo­vi­noj se na­la­zi ne­ko­li­ko ško­la ta­ko da će sre­đe­na sa­o­bra­ćaj­ni­ca do­pri­ne­ti po­ve­ća­nju bez­bed­no­sti sa­o­bra­ća­ja.

Gra­di­li­šte pro­la­zi is­pred Gr­ko­ka­to­lič­ke cr­kve Vaz­ne­se­nja Go­spod­njeg, a Zi­no­vij Vovk, gr­ko­ka­to­lič­ki sve­šte­nik pod­se­ća da je uli­ca ra­ni­je  bi­la ru­i­ni­ra­na i da će nje­no sre­đi­va­nje s ob­zi­rom da je cr­kva je pod za­šti­tom do­pri­ne­ti ceo pro­stor do­bi­je sa­svim lep­ši iz­gled.

Na te­ri­to­ri­ji Me­sne za­jed­ni­ce Cen­tar” ura­đen je niz sa­o­bra­ćaj­ni­ca sred­stvi­ma Fon­da za ka­pi­tal­na ula­ga­nja. Zo­ran Ži­gić, pot­pred­sed­nik sa­ve­ta ove me­sne za­jed­ni­ce pod­se­ća da je no­vim slo­jem as­fal­ta pre­svu­če­na Pu­ški­no­va uli­ca na tra­si do Uli­ce 28. mar­ta, da je ure­đen par­king i pro­stor oko 3. zdrav­stve­ne sta­ni­ce, kru­žni tok kod Car­ske pa­la­te, ko­lo­voz u Do­si­te­je­voj, ka i to­tal­na re­kon­struk­ci­ja Uli­ce Bran­ka Ra­di­če­vi­ća.

S.Đ.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: